جمعه ۹ آذر ۱۴۰۳ |۲۷ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 29, 2024
رفیعی

عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی العالمیه گفت: بزرگان دینی و اولای الهی در برخورد با مصیبتها، صبر پیشه می کردند و الگویی در این عرصه در اختیار ما قرار دادند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی در بیست و پنجمین روز از ماه مبارک رمضان، در جمع نمازگزاران حرم ‏حضرت معصومه(س) اظهارداشت:: مصیبت هایی که برای انسان به وجود می آید، برخی از آنها کفاره گناهان است.

وی با اشاره به آیه 30 سوره مبارکه شورا گفت: بر اساس این آیه، بخشی از بلاها و مصیبت ها، بر اساس گناهانی است که نتیجه آن در این دنیا بروز می یابد. البته باید بدانیم که تمامی این مصیبت ها نتیجه گناهان نیست.

عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی با قرائت آیاتی از  سوره مبارکه حدید افزود : این آیه نشان می دهد که برخی از مصیبت ها امتحان الهی است، خداوند به وسیله این مصیبت ها انسان ها را می آزماید و به کسانی که در این مصیبت ها بردباری می کنند، پاداش می دهد.

وی با تأکید بر این که خداوند به تمامی مصیبت ها و بلاها آگاه است، ادامه داد: بر اساس آیات قرآن کریم و روایات معصومین علیهم السلام، بلا و مصیبت برای ادب ظالم، امتحان مؤمن، درجه و رتبه انبیا و کرامتی برای اولیای الهی است.

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با بیان این که خداوند در هر چیزی زکاتی قرار داده است، افزود: بر اساس روایت نبی مکرم اسلام(ص) در این عرصه، آسیب هایی که ناخواسته  بربدن وارد و مورد آسیب رسیدن به جسم انسان می شود، زکات بدن به شمار می آید.

وی مصیبت های الهی برای مؤمنان را عنایت و توجه خداوند به آنها معرفی کرد و در ادامه به تبیین توصیه های اسلام درباره مصیبت ها  پرداخت.

عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی مخفی کردن مصیبت ها را از جمله این توصیه ها برشمرد و گفت: بزرگان دینی و اولای الهی در برخورد با مصیبت هایی مانند از دست دادن اولاد و...، صبر پیشه می کردند و الگویی در این عرصه در اختیار ما قرار دادند.

وی با این که انسان نباید در مصیبت ها دست روی دست بگذارد و تلاش خود را برای در امان ماندن از آن به کار بست، افزود: زمانی که در عین مراقبت ها با مصیبتی روبرو شد، باید صبر کند.

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی زیاد یاد مرگ کردن را از دیگر وظایف ما در برابر مصیبت ها معرفی کرد و گفت: بر اساس سیره امام صادق علیه السلام در برابر مصیبت های دنیایی، ایشان خدا را سپاس  می گفتند که در عرصه دینی مصیبتی بر او وارد نشده است.

وی با بیان این که انسان نباید زمانی که مسئولیتی که به او داده اند، از  او بازپس گیرند، تصریح کرد: رسم روزگار این  است که مسئولان پی در پی تغییر  می کنند، بنابراین در این تغییرها، افراد نباید ناراحت شوند.

عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی افزود: انسان های مؤمن از مصیبت ها استفاده کرده و خود را برای زندگی بهتر تربیت می کنند؛ البته باید این را هم بدانیم که گاهی مصیبت ها به نظر ما مصیبت هستند، ولی ممکن است خیر کثیری در آن است.

وی در پایان با قرائت آیه 23 سوره مبارکه حدید توصیه خدا به انسان ها را اینچنین مطرح کرد: اگر دنیا را هم از شما گرفتند، ناراحت نشوید و اگر همه دنیا را به شما دادند، خوشحال نشوید.

انتهای پیام// 15/ 313

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha